Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Κοράκι σε άλικο φόντο


"Μια πανίσχυρη αυτοκρατορία σε παρακμή. Τρεις άντρες που ακολουθούν το δικό τους, μοναχικό δρόμο δίχως καν να γνωρίζονται. Ο ένας μεγαλώνει μέσα σ' ένα μοναστήρι, αποκλεισμένος από τον έξω κόσμο αλλά κι από την αληθινή του φύση. Ο δεύτερος μεγαλουργεί στα πεδία των μαχών με όνομα άλλο από το αληθινό του κι ο τρίτος συνωμοτεί για τα δικά του συμφέροντα στη διεφθαρμένη Αυλή. Για να σωθεί η αυτοκρατορία, πρέπει κι οι τρεις να πετύχουν τους στόχους τους. Ταυτόχρονα."

Ελληνικό φάντασυ; Ναι! Ο Ε. Κεραμιδάς κατόρθωσε να γράψει ένα επικό βιβλίο φαντασίας με μάγους, ιππότες, πολεμιστές, τέρατα, δολοπλοκίες, μάχες, παίρνοντας ως βάση τη δομή της Βυζαντινής αυτοκρατορίας και μεταφέροντας την στον φανταστικό κόσμο της Βασιλείας των Αιγλωέων. Το "Κοράκι σε Άλικο Φόντο" ήταν από εκείνα τα καλοδουλεμένα βιβλία που με έκαναν να μετράω τις ώρες στη δουλειά μέχρι να επιστρέψω σπίτι, να κάνω καφέ μετά το φαγητό και να καθίσω στο μπαλκόνι να το διαβάσω κάτω από τον απογευματινό ανοιξιάτικο ήλιο. Το βρήκα συναρπαστικό. Ήρωες με βάθος, ευρηματική ιστορία και βέβαια καλή -για το γούστο μου- φαντασία. Υπάρχουν βέβαια τα κλισέ του είδους (σε περιορισμένο βαθμό) και κάποιες ατέλειες εδώ κι εκεί χωρίς όμως να ενοχλούν ιδιαίτερα τον αναγνώστη.

Αποτελεί το πρώτο βιβλίο της τριλογίας "Οι γιοι της Στάχτης" και μπορώ να πω ότι περιμένω με ανυπομονησία την έκδοση των δύο υπολοίπων. Εδώ είναι το μπλογκ του συγγραφέα κι εδώ η παρουσίαση του βιβλίου στο goodreads.